recept: Becskei menyasszony tócsniban, Kifőzde
Becskei menyasszony tócsniban
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

A húshoz:
35 dkg sertésszűz,
1 fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
mustár, bors, só, pár szál petrezselyemzöld

A tócsnihoz:
70 dkg krumpli,
2 tojás,
1 kis doboz tejföl,
annyi finomliszt, amennyit felvesz,
1 kis fej vöröshagyma,
1 ek. olivaolaj,
só, bors




A húst megmosom, és egészen vékony, keskeny csíkokra vágom, kisebbre, a tokányhoz képest fele vastag és hosszú darabokra. A fokhagymát megtisztítom és sóban pépesre töröm. A vöröshagymát megtisztítom és apró kockára vágom.
Egy mélyebb serpenyőben 1-2 kanál zsírt forrósítok, és a hagymát alaposan megpirítom. Ráteszem a húst, és folyamatosan keverem fehéredésig, nehogy összeálljon.
Megsózom, megborsozom, belekeverem a fokhagymát, egy kanál mustárt és kislángon, lefedve, saját levében párolom kb. egy órányit, míg meg nem puhul. Közben meg-megkevergetem, az elfőtt levét vízzel pótolom. Amikor kész, apróra vágott petrezselymet keverek bele. Lefedve, meleg helyen tartom.
A tócsnihoz a krumplit megmosom, meghámozom és nagylyukú reszelőn lereszelem. Az összetevőkkel sűrű palacsintatészta (vagy híg nokedlitészta) állagúra keverem, és tollal kizsírozott serpenyőben személyenként egy vastag palacsintát sütök belőle.
Tálalás előtt a húsból kisütöm a vizet, a tócsnikat - ha kell - mikróban felforrósítom.
Tálaláskor a tányérra terített tócsnira szedem a húst, a tócsnit félbehajtva teszem az asztalra. Cacikit és/vagy zöldbabos cukkínisalátát kínálok hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: tócsni
 caciki (görögös)
 zöldbabos cukkínisaláta kapros juhtúróban

Forrás: Nógrádi étel, a tévében láttam hasonlót, onnan az ötlet.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.06.29. Utoljára frissítve: 2009.06.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 22:26:49 - 3.66)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez