Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
A húshoz: 35 dkg sertésszűz, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, mustár, bors, só, pár szál petrezselyemzöld A tócsnihoz: 70 dkg krumpli, 2 tojás, 1 kis doboz tejföl, annyi finomliszt, amennyit felvesz, 1 kis fej vöröshagyma, 1 ek. olivaolaj, só, bors |
A húst megmosom, és egészen vékony, keskeny csíkokra vágom, kisebbre, a tokányhoz képest fele vastag és hosszú darabokra. A fokhagymát megtisztítom és sóban pépesre töröm. A vöröshagymát megtisztítom és apró kockára vágom. Egy mélyebb serpenyőben 1-2 kanál zsírt forrósítok, és a hagymát alaposan megpirítom. Ráteszem a húst, és folyamatosan keverem fehéredésig, nehogy összeálljon. Megsózom, megborsozom, belekeverem a fokhagymát, egy kanál mustárt és kislángon, lefedve, saját levében párolom kb. egy órányit, míg meg nem puhul. Közben meg-megkevergetem, az elfőtt levét vízzel pótolom. Amikor kész, apróra vágott petrezselymet keverek bele. Lefedve, meleg helyen tartom. A tócsnihoz a krumplit megmosom, meghámozom és nagylyukú reszelőn lereszelem. Az összetevőkkel sűrű palacsintatészta (vagy híg nokedlitészta) állagúra keverem, és tollal kizsírozott serpenyőben személyenként egy vastag palacsintát sütök belőle. Tálalás előtt a húsból kisütöm a vizet, a tócsnikat - ha kell - mikróban felforrósítom. Tálaláskor a tányérra terített tócsnira szedem a húst, a tócsnit félbehajtva teszem az asztalra. Cacikit és/vagy zöldbabos cukkínisalátát kínálok hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|